2015-04-25 22:32Pressmeddelande

Clarion Hotel Arlanda Airport får Djurskyddet Sveriges hedersomnämnande

null

Fyrverkerirädda hundar och andra djur är ett stort djurskyddsproblem. Därför är det mycket glädjande att Clarion Hotel Arlanda Airport öppnar upp sitt hotell på nyårsafton, valborg och andra fyrverkeritäta kvällar för rädda djur och deras ägare. För detta initiativ, ”Happy Dog”, tilldelas Clarion Hotel Arlanda Airport Djurskyddet Sveriges hedersomnämnande som årligen går till en kommersiell aktör.

Varje år skräms ett stort antal djur av fyrverkerier. Några så illa att djuret springer bort i panik och sedan inte hittar hem och några traumatiseras så illa att veterinärer tvingas ge lugnande medel och i vissa fall till och med avliva djuret. Djurskyddet Sverige arbetar på flera sätt för fyrverkeribegränsningar. Men påverkan tar tid och vi kommer nog aldrig att uppleva fyrverkerifria nyårsfiranden.

– Clarion Hotel Arlanda Airport har genom sitt initiativ ”Happy Dog” gjort stor skillnad för dom hundratals djur som med sina ägare fått fira nyår utan smällare, sa Djurskyddets ordförande Linda Maria Vonstad när hon delade ut hedersutmärkelsen under lördagkvällen.

Hotellchefen Jennie Ahlbom tog emot utmärkelsen.
– Arlanda är en fyrverkerifri zon och vårt hotell är helt tyst. Att få använda det för att erbjuda en frizon för djur som flyr undan smällarna känns fantastiskt och det har blivit en större succé än vi kunde drömma om. Att få ett så här fint erkännande glädjer oss verkligen och peppar oss till att fortsätta öppna upp vårt hotell för djur som behöver få fira nyår eller andra högtider utan fyrverkerier, sa hon när hon tog emot diplomet.

Motiveringen för priset lyder:
2015 års djurskyddsutmärkelse till en kommersiell aktör tilldelas Clarion Hotel Arlanda Airport för sin satsning ”Happy Dog”. Det är ett event som startades i samband med nyår 2013/2014 och som nu 2015 utökats till att omfatta även Valborgsmässoafton. Vid dessa högtider öppnas hotellet upp för fyrverkerirädda djur och deras ägare då hotellet och Arlanda flygplats är en fyrverkerifri zon.

Fyrverkerier är ett stort djurskyddsproblem och många djur drabbas årligen av svår rädsla med allvarliga konsekvenser till följd, exempelvis djur som springer bort eller i värsta fall skräms så illa att djuren behöver avlivas.

Att Clarion Hotel Arlanda Airport gör denna satsning innebär stor skillnad för den grupp djur, främst hundar, som ges en fristad från smällandet under nyår och valborgs värsta timmar. Tillsammans med en lagstiftad fyrverkeribegränsning tror vi att detta är en fram­gångsväg för att minska problem med fyrverkerirädda djur.

För sin satsning ”Happy Dog” gör Clarion Hotel Arlanda Airport en stor djurskyddsinsats och kan förhoppningsvis få fler att följa efter. För detta är hotellet en värdig mottagare av Djurskyddets hedersomnämnande.

För mer information kontakta:
Linda Maria Vonstad, förbundsordförande
lindamaria.vonstad@djurskyddet.se
072-858 72 05

Åsa Hagelstedt, generalsekreterare
asa.hagelstedt@djurskyddet.se
070-755 88 05

Djurskyddet Sverige är med cirka 12 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer.Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli mat.


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt