2013-03-11 09:06Pressmeddelande

Djurskyddet lanserar app för djurvänliga konsumenter

null

Idag lanserar Djurskyddet Sverige appen ”Djurskyddat” för iPhone och Androidtelefoner. Appen innehåller information om företags djurskyddspolicy för att konsumenter ska kunna välja och välja bort företag utifrån deras djurskyddsarbete.

– Det som är speciellt med informationen i den här appen är att företagen som är med själva har bidragit med att besvara våra frågor. Bedömningarna är till största delen baserade på företagens egna uppgifter, säger Sara Frick, informatör på Djurskyddet Sverige.

Arbetet med att få företagen att svara har inte varit helt enkelt. I stora företag har det tagit tid att komma i kontakt med rätt person. Många företag har varit positivt inställda från början, andra mer tveksamma, och en hel del har tyvärr valt att inte medverka alls.

– Det är tråkigt att några ledande företag som ICA och McDonalds valt att inte medverka. Detta ger en bild av att företaget inte vill visa upp sitt djurskyddsarbete, säger Johan Beck-Friis, förbundsstyrelseledamot i Djurskyddet Sverige.

Förhoppningen är att fler företag ska ansluta sig efter hand när appen har lanserats, så att den ska bli ett bra verktyg för konsumenten. Innehållet i appen kommer att uppdateras löpande.

– Vi hoppas också att appen väcker intresse hos företag som inte redan har en djurskyddspolicy, att utforma en. I dagsläget känns det viktigare än någonsin, säger Johan Beck-Friis.

Hämta appen i App Store
Hämta appen i Google Play


För mer information kontakta:

Johan Beck-Friis, förbundsstyrelseledamot
070-717 73 25

Sara Frick, informatör
08-688 28 31Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt