2016-04-11 07:00Pressmeddelande

Djurskyddet och Evidensia tecknar avtal om samarbete för att främja sällskapsdjurens hälsa

null

Djurskyddet Sverige har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med Evidensia, Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Syftet med samarbetet är att gemensamt verka för fler friska och lyckliga sällskapsdjur.

Genom ett långsiktigt samarbetsavtal kan Evidensia Djursjukvård och Djurskyddet arbeta med gemensamma aktiviteter och uppnå gemensamma målsättningar. Ett exempel kan vara att sätta fokus på vikten av att kastrera och id-märka sin katt, vilket bidrar till att höja sällskapsdjuren status.

– Vi är stolta och ser fram emot detta goda samarbete. Evidensias vision är att vi vill se fler friska och lyckliga djur och det märks att vi delar den ambitionen med Djurskyddet. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan vi sprida information och kunskap till fler djurägare”, säger Eva Engström som är marknadschef på Evidensia.

– Det känns mycket positivt med samarbetet och jag tror att vi tillsammans kan hjälpa ännu fler djur att må bättre. Från Djurskyddets sida arbetar vi både med att förebygga att djur far illa genom information till djurägare och blivande djurägare samt med att hjälpa djur som blivit övergivna - framför allt katter. Evidensia är en bra partner i detta arbete. Både genom att vara en rikstäckande djursjukvårdskedja men också med den breda kunskapen som vi kan sprida genom tips och råd, säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare på Djurskyddet Sverige.

Trots olika verksamheter finns det många beröringspunkter mellan Djurskyddet Sverige och Evidensia Djursjukvård, som att bägge har djurens välmående i fokus.


För mer information kontakta:


Om Evidensia AB
Evidensia är Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi erbjuder fler specialister och mer avancerad utrustning än andra. Vi bedriver också mer utbildning och klinisk forskning än andra. Hos oss får viktiga familjemedlemmar veterinärmedicinsk service i världsklass. Tillsammans erbjuder vi ett unikt samarbete kring varje djur.
evidensia.se

Om Djurskyddet Sverige
Djurskyddet Sverige är med cirka 11 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer.Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli mat.
djurskyddet.se


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt