2015-11-12 06:00Pressmeddelande

Djurskyddet och Hills inleder samarbete

Den ideella organisationen Djurskyddet Sverige och djurfodertillverkaren Hill's Pet Nutrition har inlett ett samarbete. 14 av Djurskyddets lokalföreningar som bedriver djurhem har nu ett direkt samarbete där Hill's förser djurhemmen med foder till katterna som finns på djurhemmen.


Hill's är ett mycket seriöst djurfoderföretag och det är mycket positivt för våra djurhem att kunna få gratis tillgång till kvalitetsfoder, säger Åsa Hagelstedt, Generalsekreterare för Djurskyddet Sverige.

  – För oss på Hill's har arbetet för djurens bästa alltid varit en del i vår verksamhet. Samarbetet med Djurskyddet innebär att vi fått en bra partner som har samma värderingar som oss och där vi fortsatt kan hjälpa de utsatta djuren, men också se till att verka för att djuren får det bättre i samhället, säger Anders Lindgren på Hill's.

Samarbetet kommer även att synas på nationell nivå under 2016 då Hill's kommer att göra aktiviteter för att motivera konsumenter att aktivt stödja Djurskyddet.

Om Hill's
Vårt mål är att hjälpa till att berika och fördjupa det speciella förhållandet som finns mellan människor och deras hundar och katter. För att göra detta levererar vi bästa möjliga kvalitetsnäring i våra varumärken Prescription DietTM och Science PlanTM. Vi menar att alla husdjur, stora som små, bör älskas och skötas om omsorgsfullt under hela deras liv. Därför stödjer vi aktivt veterinärbranschen samt frivilligorganisationernas och härbärgenas insatser, vilka räddar livet på nästan en miljon hundar och katter världen över varje år. På alla sätt och vis, och över hela världen, gör vi en skillnad för folk och deras husdjur.
Läs mer om oss på hillspet.se.

Djurskyddet Sverige är med cirka 12 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer.Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli mat.


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt