2017-06-01 12:26Pressmeddelande

Djurskyddet Sverige fyller 120 år

null

Den 4 juni 1897 bildades De Svenska Djurskyddsföreningarnas Centralförbund. Det var startskottet för riksförbundet Djurskyddet Sverige som vi idag heter. Arbetet för djuren har sedan dess pågått i 120 år. Många förbättringar för djuren har skett under dessa 120 år, framför allt vår nuvarande djurskyddslag som när den kom i slutet av 1980-talet innebar världens då bästa djurskydd.

- Men nu är det hög tid att lagen förbättras och vi fortsätter kämpa för djurens skull! säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare.

120 års jubileet kommer att firas runt om i landet och på Stockholms centralstation söndagen den 4 juni kl. 10–19. Här kommer tre priser att delas ut: ett djurskyddspris på 10.000 kronor till en grupp som gjort en stor insats för djuren, en hedersutmärkelse till en person som gjort en särskild insats för djurskyddsarbetet och en hedersutmärkelse till en kommersiell aktör där djurskydd är en viktig del i företagets arbete.

- Vi kommer också att bjuda på tårta, dela ut vårt djurskyddspris och få besök av en hundexpert och en kattexpert som svarar på allmänhetens frågor om våra vanligaste husdjur, säger Åsa Hagelstedt

Här finns en länk till programmet.

Djurskyddet Sverige är med cirka 11 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer.Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli mat.


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt