2018-04-22 11:08Pressmeddelande

Djurskyddspris till forskaren Stefan Gunnarsson

null

Igår delades Djurskyddet Sveriges djurskyddspris ut i samband med organisationens förbundsstämma i Haninge. Priset 2018 tilldelades Stefan Gunnarsson, lektor på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet)

Motiveringen till priset är följande:
Stefan Gunnarsson har en bred djurskyddsgrund att stå på – forskning och vetenskap blandat med praktisk erfarenhet som inger förtroende och gör att han kan och vågar stå upp för djuren när det blåser lite. Han har en lång meritlista och stor erfarenhet, därför väger hans argument tungt.

Stefan Gunnarsson har i debatten kring nya grisföreskrifter visat att han står upp för vetenskap och beprövad erfarenhet, med integritet och mod som bara en äkta djurskyddare har.

Stefan Gunnarsson är Universitetslektor i uthållig animalieproduktion med inriktning på stora besättningar, och med särskilt ansvar för samverkan på SLU.

Han är i grunden leg vet, veterinärmedicine doktor och docent.

På EU-nivå är han Dimplomate Specialist, inom Colleget "European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine", med inriktningen Djurvälfärd, etik och lagstiftning.

Djurskyddet Sverige är med cirka 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer.Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli mat.


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt