2009-12-23 10:05Pressmeddelande

ICA Maxi i Häggvik väljer djurskydd framför fyrverkerier!

- ICA Maxi slutade sälja fyrverkerier redan förra året och vi har fått mycket positiv feedback från våra kunder för detta, säger butikschef Ulrika Bjurström.


I år satsar butiken ytterligare och har satt upp en 8*5 meter stor vepa på fasaden där budskapet lyfts fram. Denna har tagits fram i samarbete med Djurskyddet Sverige och Svenska Djurskyddsföreningen.


- Förutom att fyrverkerier orsakar olyckor så lider både husdjur och vilda djur av smällandet. Det är detta vi vill lyfta fram med vepan, i synnerhet eftersom en del kunder fortfarande frågar efter fyrverkerier, avslutar Ulrika.


Djurskyddet Sverige har under flera år arbetat för att minska nyårslidande för djuren.


- Varje år blir tusentals hundar allvarligt skrämda av smällare och raketer. Många hundar vågar inte gå ut och tvingas använda lugnande medel för att klara av nyårshelgen. Även hästar och vilda djur blir skrämda av ljudet. Vi är därför mycket glada över Ica Maxis initiativ och hoppas att fler butiker följer efter! säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare på Djurskyddet Sverige.



För mer information, kontakta:


Ulrika Bjurström, Ica Maxi Häggvik
tel. 08-56256818


Åsa Hagelstedt, Djurskyddet Sverige
tel. 0707-55 88 05


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt