2012-05-13 17:44Pressmeddelande

Jordbruksverkets djurskyddschef och Hur-gör-djur programledaren invalda i Djurskyddet Sveriges styrelse

null

Björn Dahlén var Jordbruksverkets tidigare djurskyddschef.  Första maj lämnade han sin tjänst och kan nu ställa sitt stora kunnande och engagemang för till förfogande för Djurskyddet Sverige.

Owe Sandström blev känd för många då han var programledare för det uppskattade TV-programmet ”Hur gör djur”.  Han är zoolog och biolog och startade Spånga gymnasiums djurinstitution för över 40 år sedan. 

Övriga nyvalda i styrelsen är Linda Maria Vonstad, Gabriella Zsido, Mats Lindahl och Anneli Daging.

Vargvännen och överåklagaren Sven-Erik Alhem blev omvald till styrelsen. Det blev även Johan-Beck-Friis, Sven Stenson, Terese Askersted, Katarina Lingehag-Ekholm och Anton Dahlén.  

Stämman beslutade att Djurskyddet Sverige ska arbeta för en utredning av jaktlagstiftningen och fortsätta arbeta mot lo- och vargjakt. Organisationen ska också arbeta med att öka barns empati genom skolmaterialet REDE. Dessutom beslutade stämman att hönsen ska ut ur burarna, kastrering av smågrisar upphöra och att en brottsofferjour för djur ska skapas. De böter som utdöms då brott mot djur har begåtts ska tillfalla djuren.


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt