2011-04-14 15:34Pressmeddelande

Kina måste stoppa försäljningen av levande djur i nyckelringar

null

Tidningen Metro rapporterade i veckan om den senaste trenden från Kina, levande fiskar, små sköldpaddor och salamandrar som säljs i en liten plastficka med vatten som hängs i en ring och används som nyckelring. Kinesiska djurskyddsorganisationer har reagerat kraftfullt mot att dessa djur inte har något skydd i kinesisk lag. Djurskyddet Sverige instämmer i kritiken.

-          Det här är bland det värsta jag sett! säger Anton Dahlén, styrelseledamot i Djurskyddet med ansvar för fiskar och kräldjur. Det är ett fruktansvärt djurplågeri. Djuren överlever bara några dagar utan tillgång till mat och syre och plågas fram till sin död genom den lilla yta djuren lever i, fortsätter han.

Djurskyddet Sverige har skrivit ett brev till den kinesiska ambassaden i Stockholm med krav på Kinas regering att införa djurskyddslagar som omfattar mer än vilda djur.

 

Länk till Metro:s artikel

http://www.metro.se/djur/levande-odlor-saljs-som-nyckelringar/EVHkdm!mIhEBV56aUay2/


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt