2009-06-29 20:34Pressmeddelande

MUF:s ordförande kritiserade Moderaterna i rovdjursdebatt

På dagens seminarium i Almedalen, som arrangerades av Djurskyddet Sverige och Svenska Rovdjursföreningen, diskuterades den rovdjursproposition som regeringen lade i början av juni. Propositionen föreslår licensjakt på varg, vilket kritiserades hårt av Naturvårdsverkets tidigare expert Robert Franzén tillsammans med representanter från Rovdjursföreningen, Naturskyddsföreningen och Djurskyddet Sverige.

 

På plats fanns även representanter från de partipolitiska ungdomsförbunden som fick ge sin syn på rovdjurspolitiken. Här framträdde en ny politisk allians då förslaget försvarades av CUF och KDU, men kritiserades av Grön Ungdom, Ung Vänster och MUF.

 

- Jag är mycket kritisk till Moderaternas politik i rovdjursfrågan där man fullkomligt köper jägarnas intressen rakt av, sa MUF:s ordförande Nicklas Wykman.

Bilder från seminariet finns på Djurskyddets blogg


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt