2020-09-30 08:14Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: Djurskyddskonferens om hållbarhet

I morgon, 1 oktober, bjuder Djurskyddet Sverige in till Djurskyddskonferens. Temat är: MED FOKUS PÅ DJURSKYDD: Hållbart, för vem?

Hållbart och klimatsmart är orden på allas läppar just nu men risken finns att djuren glöms bort. Hur ser vi till att djurens välfärd blir en självklar del i hållbarhetsbegreppet? På konferensen tar vi tag i hållbarhets- och klimatdebatten och ber olika inspirerande föreläsare berätta hur de ser att djurskydd, klimat och hållbarhet kan kombineras.

Djurskyddskonferensen hålls både fysiskt i Stockholm och digitalt.

Tid: Torsdag 1 oktober kl. 10.00-16.00

Plats: Digitalt eller Citykonferensen, Malmskillnadsgatan 46 i Stockholm. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det kommer max befinna sig 50 personer i lokalen.

Journalister som vill delta på plats anmäler sig via info@djurskyddet.se
Journalister som vill följa konferensen digitalt anmäler sig här: https://bit.ly/3mLZEwK

Föreläsare:

- Adam Arnesson, Lantbrukare, Jannelunds gård

- Linda Keeling, Professor, Sveriges lantbruksuniversitet

- Elin Röös, Forskare, Sveriges lantbruksuniversitet

- Helena Hultborn, Djuromsorgsansvarig, Sigill kvalitetssystem AB

- Maria Dirke, Expert klimat och hållbarhet, LRF

- Josefin Liljeqvist, skodesigner Josefin Liljeqvist AB

Läs mer om föreläsarna: https://bit.ly/3mLZEwK


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina över 10 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Målsättning Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta. Partipolitiskt obunden Djurskyddet Sverige är en partipolitiskt obunden organisation. Det innebär att organisationen inte är ekonomiskt knuten till ett parti och att den inte är bunden till beslut som som fattats av ett politiskt parti.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt