2014-08-08 08:49Pressmeddelande

Pressinbjudan: Möt jättekycklingen Rosa idag!

null

En europeisk maratonturné kommer till Stockholm i dag. Det är en jättekyckling kallad Rosa, som under 39 dagar besöker 21 EU-medlemsländer. Möt henne utanför Riksdagshuset i dag fredag kl 11.00-12.00. Rosa vill ha en tydlig och obligatorisk märkning av kycklingkött. Hon vill att konsumenter ska få svar på den enkla frågan: 'Hur har denna kyckling haft det?'  

Rosa anlände till Sverige redan igår torsdag och välkomnades av World Animal Protection Sverige och Djurskyddet Sverige. Bilder från ankomsten finns här  

Initiativet 39Days4Rosa är en del av kampanjen ”Märk Väl” (Labelling Matters), som drivs gemensamt av organisationerna Compassion in World Farming, RSPCA, Soil Association och World Animal Protection, med stöd av Eurogroup for Animals – och 9 miljoner konsumenter runt om i EU.

Rosas turné började i Storbritannien den 1 augusti och avslutas i Belgien den 8 september – en dag för varje dag i det korta liv som en genomsnittlig kyckling får leva.

För mer information kontakta:
Terese Askerstedt, förbundsstyrelseledamot
070-773 64 48
terese.askerstedt@djurskyddet.se

Sara Frick, informatör
08-688 28 31
sara.frick@djurskyddet.seDjurskyddet Sverige är med cirka 12 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer.Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli mat.


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt