2009-05-13 14:47Pressmeddelande

Pressinbjudan till Djurskyddets stämma och EU-debatt

Klockan 13 på lördag den 16:e startar Djurskyddets stämma med invigningstal av Lili och Sussie. Trots sina framgångar i Melodifestivalen tar dom sig tid att komma till stämman och tala om sitt stora engagemang för djurs välbefinnande.

Sedan följer stämmoförhandlingar med beslut om ekonomi, framtidsinriktning och val av nya styrelseledamöter. Under middagen, som startar kl.19 kommer två Djurskyddsstipendium att delas ut. Dels till Katarina Lingehag, som arbetat aktivt med frågan om muelsing och andra frågor som rör djurvänlig konsumtion och dels till banveterinärerna Lars Audell och Anders Darenius som avslöjat missföhållanden inom travet i Sverige.

På söndagen avslutas mötesförhandlingarna och kl.11.30 kommer representanter från alla svenska partier i EU-parlamentet för att frågas ut och debattera djurskyddsfrågor och EU. Bland andra Marit Paulsen och Jan-Emanuel Johansson deltar.

Journalister är välkomna att bevaka hela eller delar av programmet. För mer information, kontakta Åsa Hagelstedt på tel.0707-55 88 05 eller under helgen Sara Frick på tel 0760-83 77 93


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt