2012-05-09 14:25Pressmeddelande

Pressinbjudan: Välkommen till Djurskyddet Sveriges förbundsstämma i Norrköping den 12-13 maj

Stämman pågår på Louis de Geer konferenscenter mellan klockan 13.00 på lördagen till klockan 13.00 på söndagen. Mats Höggren zoologisk chef på Kolmården invigningstalar klockan 13.00.

 På stämman beslutas om verksamhetsplan för kommande två år och där kommer skolmaterialet REDE diskuteras liksom djurtransporter och rovdjur. Motioner kommer att behandlas, bland annat om burhöns och det nya fenomenet älgfarmer.

Under lördagskvällen kommer Djurskyddet Sveriges djurskyddspris delas ut till en person som under året gjort en viktig insats för djurskyddsarbetet i samhället. Förbundet delar även ut ett hedersomnämnande till en kommersiell aktör som arbetat för djuren.

 Innan stämman startar på lördagen kommer det finnas möjlighet för ombuden att besöka det lokala djurhemmet Fiahemmet som varje år hjälper många hemlösa katter till ett nytt liv.

 - Jag ser fram emot en spännande helg med diskussioner om hur vi kan stärka djurskyddsarbetet ytterligare. Vår organisation behövs verkligen, både lokalt där vi på många orter omplacerar hemlösa djur och på nationellt och europeiskt plan där vi verkar för lagar och regler som bättre skyddar djuren, generalsekreterare i Djurskyddet Sverige.


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt