2011-06-29 17:21Pressmeddelande

Tidningen Djurskyddet – nu även som webbtidning!

I dag lanseras Tidningen Djurskyddet på webben. Läs bland mycket annat om djurpolisen i Stockholm och om hur polismyndigheterna i resten av landet utreder brott mot djur. Tidningen kommer också att rapportera direkt från Almedalen via både artiklar och webbsändningar.

Tidningen Djurskyddet finns tidigare som papperstidning och är den ideella organisationen Djurskyddet Sveriges medlemstidning. Den har en upplaga på 15 000 exemplar och ges ut fyra gånger om året. Från och med i dag finns tidningen också på webben: http://tidningen.djurskyddet.se/

- Det innebär att vi får möjlighet att nå en bredare läsarkrets, säger Åsa Hagelstedt, Djurskyddet Sveriges generalsekreterare.

Tidningen Djurskyddet på webben kommer att innehålla nyheter inom djurskydd samt längre reportage och fördjupningar. Läs redan nu bland mycket annat om den nya djurpolisen i Stockholm och om hur polismyndigheterna i resten av landet utreder brott mot djur.

 - Webben ger oss möjlighet att vara först med de senaste nyheterna på djurskyddsområdet, säger Birgitta Wiberg, vik redaktör, Tidningen Djurskyddet.

Djurskyddet Sverige kommer att finnas på plats under Almedalsveckan på Gotland och arrangera seminarier om kamphundsförbud i bostäder, slakt utan bedövning, minkarnas situation och djurskydd i offentlig upphandling. Tidningen Djurskyddet rapporterar direkt på webben och kommer också att webbsända seminarierna om kamphundar och slakt utan bedövning. Läs mer om vår medverkan i Almedalen.

För mer information kontakta:

Birgitta Wiberg, vik redaktör, 08-688 28 32

Sara Frick, webbredaktör, 08-688 28 3


Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 9 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med ca 50 anslutna djurskyddsföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli eller producera mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske fritt från rädsla och smärta.


Kontaktpersoner

Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare
Åsa Hagelstedt